WeekendFestival Helsingissä

Helsingin Kyläsaaressa järjestetään 4.-5.8.2017 elektronisen musiikin ystäville huippumarkkinoitu, näyttävä festarikattaus, jonka esiintyjäkaartiin lukeutuu sekä kansainvälisiä että tunnettuja kotimaisia esiintyjiä kuten The Chainsmokers, Deadmau5, GTA, Alok, Tungevaag&Raaban, Teflon Brothers ja Mikael Gabriel.

Tapahtuma järjestettiin alun perin Espoossa. Vuoden 2012 tapahtumasta festari kasvoi vuoteen 2016 viisilavaiseksi, jolloin Suomen suurin lava Cell Stage lanseerattiin WeekendFestivalin käyttöön. Festivaalin visuaalinen teema vaihtuu vuosittain ja takaa hulppeat puitteet koko viikonlopun kestävään ilotteluun. WKND Festivalin hyvää tunnelmaa voi muuten jatkaa 11.-13.8.2017 Suvilahdessa järjestettävässä FlowFestivalissa.

WeekendFestivalin konsepti

WeekendFestival järjestetään myös Virossa ja Ruotsissa, joskin vuoden 2017 osalta Ruotsi jää tapahtumasta paitsi. Järjestäjät lupaavat kuitenkin tuoda juhlat takaisin Ruotsiin kesällä 2018. Festivaalilippuja välittävällä viagogo-sivustolla vuoden 2018 Ruotsin WeekendFestivalin lippujen kohdalla lukee, että piletit olisi jo myyty loppuun. Ketjutettu tapahtuma hyödyntää samoja esiintyjiä, joiden kiinnittäminen niin Suomen kuin Viron WeekendFestivaleille laskee jonkin verran esiintymiskustannuksia ja hyödyttää artisteja, koska he saavat samalta järjestäjältä vähintään kaksi keikkaa. Täysin identtisiä esiintyjälistat kuitenkaan tuskin ovat.

WeekendFestivalin lipuista

Tapahtuman suositusikäraja on 15 vuotta, mutta tätä nuoremmilla on mahdollisuus osallistua vanhempiensa kanssa tai heidän luvallaan. Anniskelualueilla pätee lainmukainen 18 vuoden ikäraja, joka koskee myös Priority- ja VIP-alueita.

WeekendFestival on myyty joka vuonna loppuun jo ennakkoon. Se on harvinaislaatuinen saavutus kotimaan tapahtumien moninaisessa joukossa. Festareille onkin kehitetty kävijöitä mahdollisimman hyvin palvelevia lippuvaihtoehtoja. Liput tapahtumaan on ehdottomasti turvallisinta hankkia joko WeekendFestivalin sivuilta, tai virallisten lipunmyyjien kautta Lippupalvelusta, Tiketistä tai Festicket-palvelusta. Loop-sivuston uutisosiossa WeekendFestivalin markkinointijohtaja kehottaa erityiseen varovaisuuteen lippuja ostaessa, koska halutut tapahtumat saavat lippuhuijarit liikkeelle.

WeekendFestivalin liput myydään kolmessa ”tasossa” (levelone, leveltwo, levelthree). Käytännössä systeemi toimii siten, että lippujen hinnat nousevat porrastetusti tapahtuman ajankohdan lähestyessä. Tämä käytäntö vauhdittaa ennakkomyyntiä. Kannattaakin olla ajoissa liikenteessä, jotta välttyy pettymyksiltä, kun liput loppuvat. Lippuja on voinut ostaa myös ennen virallisen myynnin alkua rekisteröitymällä ennakkomyyntiä varten. Rekisteröityminen tapahtuu jo helmikuussa. Näin ollen tapahtuman yleisömäärä alkaa täyttyä jo hyvissä ajoin.

Peruslippujen sijaan on mahdollista valita Priority-lippu, joka oikeuttaa pääsyn Priority-asiakkaille varatulle, baarilla ja toileteilla varustetulle alueelle. Priority-asiakkaat pääsevät pääporteista kyseisen lipputyypin hankkineita varten järjestetystä sisäänkäynnistä, joten jonottaminen vie vähemmän aikaa. Muutenkin paikalle kannattaa saapua ajoissa, sillä kaksipäiväiseen tapahtumaan odotetaan saapuvaksi yhteensä 60 000 kävijää. Priority-liput vaihdetaan rannekkeisiin. Ennakkorannekkeen vaihtopaikkojen käyttö on suositeltavaa palvelupisteiden ruuhkautumisen välttämiseksi. Priority-alueelta voi lisäpalveluna varata myös oman pöydän.

Premium 2-päivän lippu vaihdetaan rannekkeeseen, jolla pääsee poistumaan alueelta ja palaamaan alueelle festivaalin aikana joutumatta maksamaan uudelleen sisäänpääsystä. Ehdottomasti kannattaa huomioida, että Premium-lippuja on saatavissa vain kaksipäiväisenä. Netissä on myyty Premium-lippuja yhdelle päivälle, mutta sellaista lippuvaihtoehtoa WeekendFestival ei edes myy.

Varakkaammillebilettäjille tarjotaan myös VIP-osastoa palveluineen. Tapahtuma on kuitenkin varmasti elämys tapahtuman artisteista innostuneille, vaikka rahansa sijoittaisikin halvempiin peruslippuihin.

Muita käytännön asioita WeekendFestivalista

Tapahtuma pyritään mahdollistamaan myös liikuntarajoitteisille. Päälavan läheisyyteen on järjestetty pyörätuolikoroke. Avustajaa tarvitsevan henkilön avustajalle ei tarvitse ostaa omaa lippua, vaan hän pääsee tapahtumaan ilmaiseksi avustettavansa lipulla.

Festivaaleilla on ehdoton nollatoleranssi huumausaineiden suhteen. Oma tyhjä vesipullo on sallittua tuoda alueelle, sillä sen voi täyttää festivaalin vesipisteessä. WeekendFestivalin virallisilta sivuilta kannattaa tarkistaa ohjeistus sallituista ja kielletyistä tavaroista sekä muita käytännön vinkkejä.