FlowFestival

Musiikki ja taide virtaavat jälleen kerran Helsingissä tänäkin vuonna. Kysymyksessä on elokuun suosittu tapahtuma, Flow Festivaali, jossa on mukana monipuolinen kokoelma kaikenlaista nähtävää ja tietenkin kuultavaa. Flow tunnetaan urbaaniseen kulttuuriin esiintymislavana ja se tarjoaa vierailijoille unohtumattoman viikonlopun 11. -13. elokuuta.

Taide, suunnittelu ja jopa elokuvat kuuluvat vuosittaiseen vuoden tarjontaan. Nähtävillä on nykytaiteilijoiden ja suunnittelijoiden töitä, kuten myös Vuoden taiteilija-palkinnon saaneen artistin käden jälkeä. Taidetta voi ihailla niin ulko- kuin sisätiloissakin. Festivaalit järjestetään jo 13:sta kerran, joten järjestäjillä on paljon kokemusta takanaan.

Viihteen lisäksi paikalla on mahdollisuus seurata keskusteluja sekä nauttia hyvästä tarjoilusta ruuan ja virvokkeiden merkeissä. Kiinnostuksen kohteita siis löytyy koko viikonlopuksi. Festivaali alue on noin hehtaarin kokoinen.

Vaatimaton alku

Kun Flow avasi ensimmäisen kerran porttinsa vuonna 2004, oli alkuperäisissä kulisseissa tilaa vain 2000 vieraalle. Jazz ja soul hallitsivat tuolloin soinnuillaan, mutta alku oli kuitenkin tarpeeksi innostava ja niin siitä lähti ideat kasvamaan. Festivaalin aloitti ja on kehittänyt edelleen tuottaja Tuomas Kallio ystävineen.

Vierailija lukumäärät kasvoivat vuosi vuodelta, ja vuoteen 2009 mennessä paikalle saatiin jo 40.000 vierasta. Asia oli ennakoitu muuttamalla Flow sen nykyiselle paikalle, mikä on Helsingin Suvilahdessa, lakkautetun voimalaitoksen teollisella alueella.

Flow on nimetty jo neljästi Suomen vuoden parhaaksi Musiikki ja Taide Festivaaliksi. Sen suosio on levinnyt myös ulkomaille, vetäen vierailijoita sekä esiintyjiä monista maista. Eurooppalaisittain sen on keskikokoisista musiikkifestivaaleista huomattava etenkin Pohjoismaalaisena festivaalina.

Uutta ja innostavaa

Flowfestareille saapuu joka vuosi mielenkiintoinen kaarti esiintyjiä. Mukana on indie rockia, jazz-muusikkoja, kansanmusiikin taitureita ja modernin klubisoundit edustajia. Joka vuonna esiintyjien listalta löytyy kotimaisia sekä ulkomaalaisia artisteja, joiden mukana aina myös uutuus bändejä. Tämä seikka takaa festareiden tuoreuden ja pitää tunnelman sekä viihteen ajan hermolla.

Mukana on tietenkin myös monta kansainvälistä nykytähteä aina Amerikasta asti. Heidän joukostaan löytyy dj:tä, räppäreitä, teknon ja klassisen fuusion edustajia, ja kokeneita show’n mestareita. Heidän taiteensa on omaperäistä, modernia ja ammattitaitoista.

Leimaa antavaa ympäristö

Festivaalipaikkaksi valittu teollisuusympäristö luo monia mahdollisuuksia mahtaville showrakenteille, joita niin musiikki kuin taidekin käyttää nokkelasti hyväkseen. Elokuun pimenevät yöt luovat pohjaa valoshow’lle syventäen tunnelmaa iltaisin. Flow vuosittain herättää henkiin vanhan lakkautetun voimalan aivan kuin Savonlinnan Oopperajuhlat elävöittävät joka vuosi kivisen, historiallisen Olavinlinnan.

Ominaista paikalle on myös se, ettei se tarjoa juurikaan autojen parkkialuetta. Järjestäjät toivovat vieraiden käyttävän paikalle saapuessaan julkisia kuljetuksia kuten busseja ja metroa. Taksit ovat tietenkin tervetulleita. Paikka sijaitsee melko lähellä Helsingin keskustaa, joten on myös mahdollista sekä erittäin suositeltavaa pyöräillä paikalle.

Festivaalialue on täynnä mitä ihastuttavimpia yksityiskohtia. Ulkoiset istuskelualueet tarjoavat mahdollisuuden levähtämiseen ja paikan ilmapiiristä nauttimiseen.

Ruokailu yksi parhaimmista

Flow tekee kaiken taiteen tosissaan. Näin on myös paikalla olevien tarjottavien suhteen. Ruoka-annokset koostuvat kunnon keitetystä ja paistetusta muonasta, joka on myös terveellistä ja maistuvaa. Saatavilla on kolmen ruokalajin aterioita, jotka ovat mestarikokkien suunnittelemia ja maustamia.

Myöskin juomapuoli tarjoaa edustavan määrän virvokkeita kaikkien makuun. Menneet ovat nuo ajat, kun festariväki eli purilaisten ja makkaroiden turvin kaataen kitaansa kaljaa. Salaatit, kala ja leikkeleet houkuttelevat nyt mauillaan – vaihtoehtoja riittää. Mukana on jopa raaka-ruokaa, luomua sekä muuta ekologisesti harkiten valmistettuja tuotteita. Flowfestareiden ruokapuoli on ehdottomasti yksi juhlan mainitsemisen arvoisista kohokohdista. Kannattaa varata aikaa nauttimaan kaikesta tarjolla olevasta.